5 redenen om te koken met een stoomoven van Miele

25 februari 2022
Miele stoomovens
Anker

[]

De lekkerste gerechten bereiden? Koop een stoomoven van Miele, kies voor koken met stoom en maak een lekkere maaltijd op een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier. De voedingstoffen in de ingrediënten blijven beter bewaard wat resulteert in een gezonde en smakelijke maaltijd.

Wij geven je 5 redenen waarom je voor een Miele-stoomoven moet kiezen. Lees hier de voordelen van koken met stoom!

Anker

[]

Anker

[]

1. Stomen staat voor sappig en lekker

Gerechten stomen, dat is kiezen voor sappig en smakelijk. De authentieke smaak, kleur én geur komen volledig tot hun recht, in tegenstelling tot voeding die wordt gekookt in water. Dan worden voedingsstoffen afgegeven aan het water, maar gaan ook de volle smaak en geur verloren.

Een Miele-stoomoven bewaart de voedingsstoffen en behoudt de sappigheid, smakelijkheid en de intense geuren en kleuren. Je geniet dankzij een stoomoven van een intense smaak, perfecte kleuren en een aromatische belevenis!

Stomen met Miele op drie niveau's
Anker

[]

Miele stoomoven
MLDGM7440CS oven
Miele stoomoven met microgolf dgm 7440CS
Bestel en wij contacteren je
Bestel en wij contacteren je
2 609,00
In winkelmandje
MLDGC7440CS oven
Miele combistoomoven dgc 7440 cs
Bestel en wij contacteren je
Bestel en wij contacteren je
2 769,00
In winkelmandje
MLDGC7460CS oven
Miele combistoomoven dgc 7460 cs
Bestel en wij contacteren je
Bestel en wij contacteren je
3 949,00
In winkelmandje
MLDGC7541OBSW oven
Miele combistoomoven dgc 7541 obsw
Bestel en wij contacteren je
Bestel en wij contacteren je
3 519,00
In winkelmandje
Een Miele-stoomoven is multifunctioneel

2. Een stoomoven is multifunctioneel

Met een stoomoven van Miele maak je zoveel meer klaar dan afzonderlijke groenten, vis of vlees. Je kiest bijvoorbeeld voor vlees, vis of vegetarisch en combineert met aardappelen, pasta of rijst. Dan nog even de groentjes erbij en alles in de stoomoven plaatsen voor de perfecte maaltijd! Zelfs desserten als rijstpap en crème brûlée zijn gemakkelijker te bereiden met stoom dan op de klassieke manier.

Naast verse gerechten bereiden is stomen ook de ideale manier om te ontdooien en op te warmen. Je warmt een bord met eten al op in 10 minuten! Wij raden 95°C aan om bijvoorbeeld soep op te warmen waarin eieren of room verwerkt werden. Zo vermijd je dat de room en eieren gaan schiften.

Ontdooien doe je op 50 à 60°C zodat je maaltijd niet gaart en niet verandert van structuur. Voor de meeste diepvriesgroenten hoef je zelfs niet eerst apart te ontdooien!

Ons advies voor kersverse ouders: je steriliseert de papfles van je baby om alle bacteriën te doden. Dat doe je met een stoomoven snel en efficiënt: 15 minuten stomen op 100°C!

Anker

[]

3. Gerechten stomen is gezond koken

Kiezen voor stomen met Miele, dat is kiezen voor gezond koken. Voedingsstoffen blijven beter bewaard, want ze gaan niet verloren in het kokend water. Je verliest namelijk veel voedingswaarde na het weggieten van het water. Door te koken met een stoomoven wordt het vocht in de voeding gehouden, wat alles sappig houdt én de vitamines en mineralen bewaart.

Lekker eten doet meer eten! Omdat gestoomde groenten meer smaak hebben én er lekker uitzien, zal je er ook meer opscheppen op je bord. Er ontstaat automatisch een gezonder voedingspatroon en je zal minder grijpen naar sterke smaakmakers zoals vette sauzen of te veel peper en zout.

Je manier van koken verandert met een stoomoven, want je kiest voor gezond eten, met als resultaat minder risico op hart- en vaatziekten, een opname van meer bioactieve stoffen en dus een goede gezondheid.

Caloriearm koken doe je door geen extra vet toe te voegen. Je kan in een stoomoven van Miele alle voeding garen zonder toevoeging van boter of olie. Je kiest zelf of je nadien saus wil toevoegen of wil inzetten op gezonde vetten.

Gerechten stomen is gezond koken
Anker

[]

Een Miele-stoomoven bespaart tijd en afwas

4. Een stoomoven bespaart tijd en afwas

Je werkt tijdsefficiënt en bespaart afwas door een Miele-stoomoven te gebruiken. Kies jouw favoriete gerecht, plaats de ingrediënten in een ovenschaal en kruid af. Schuif de schaal in de stoomoven en in een mum van tijd is jouw gerecht klaar!

Met een Miele-stoomoven gaar je gerechten op drie niveaus tegelijkertijd en maak je nadien alles in een handomdraai schoon. Kies je voor een combistoomoven dan kan je zowel 100% stomen als koken met een hoeveelheid vers water (weinig of veel) in combinatie met hete lucht.

Wil je nog efficiënter te werk gaan? Gebruik de automatische programma’s voor koken, opwarmen, ontdooien en inmaken. Dan zijn zowel de tijd, temperatuur en soort verwarming vooraf ingesteld. Alles in functie van jouw gebruiksgemak!

Anker

[]

5. Een stoomoven werkt eenvoudig

Door een efficiëntere warmteoverdracht wordt het voedsel gegaard met een minimum aan water. Vlees en vis stomen garandeert bijvoorbeeld extra malsheid.

Het bindweefselgehalte van vis ligt erg laag, waardoor het bij bereiding vaak uiteenvalt. Bij stomen is dat niet het geval!

Hoelang moet je zalm stomen voor het perfecte resultaat? Je stoomt zalm op 100 graden voor 6 à 10 minuten. Je verliest de eiwitten niet en de vis is gaar maar valt niet uit elkaar. Sappig, mals, kortom perfect gestoomd!

Miele zet in op recente technologische verbeteringen om jou nog meer te helpen in je keuken. Zo kan je rekenen op een gebruiksvriendelijk display, sensorbediening met EasySensor, MonoSteam-stoomtechnologie en een roestvrijstalen ovenruimte die je snel en eenvoudig reinigt.

Een Miele-stoomoven werkt eenvoudig
Anker

[]

Onze conclusie

Met een stoomoven van Miele bereidt je snel gezonde en smakelijke maaltijden zonder belangrijke voedingsstoffen en sappigheid te verliezen. Kies je voor Miele, dan kies je voor duurzame toestellen met een garantie voor kwaliteit!

Zoek je expertise over stoomovens en wil je meer informatie over de specificaties? Contacteer jouw vakman in de buurt voor advies en ondersteuning!

Jouw vakman in de buurt

Anker

[]